ko imunski odziv pomaga pri širjenju brucelovega abortusa

Ozadje

Rezultati študije

znanstveniki, ki jih vodijo profesor Jean Celli in njegovi kolegi na Univerzi v Washingtonu v St. Louisu in univerzi v Oviedu v Španiji, so nedavno opazili Brucellovo bakterijo, ki je spremenila imunski odziv gostitelja, da bi nadaljevala z infekcijskim ciklusom. Ugotovitve, objavljene v družbi Cell Host & Microbe, objavljene 19. januarja 2012, vsebujejo prve podatke o tem, kako se zdravilo Brucella odzove na spremembo imunske zaščite, ponovitev in širjenje do 72 ur po okužbi.

Brucelina, ki povzroča bolezen bruceloze pri živalih in ljudeh, je zelo okužena bakterija, ki je globoka skrb. Bruceloza v ZDA ni razširjena zaradi desetletnih programov za izkoreninjenje in nadzor. Toda v manj razvitih državah, ki ne morejo vlagati v programe, bruceloza povzroča razširjeno zoonozo, živalsko bolezen, ki se lahko prenese na ljudi. Bruceloza tipično vpliva na govedo, prašiče, koze, ovce in pse, ker povzročajo, da prekinejo svoje plodove. Bolezen lahko vodi tudi k kroničnim težavam s plodnostjo in zmanjšanim pridelkom mleka.

Pomen in naslednji koraki

Ljudje lahko pridobijo okužbo z Brucello tako, da pridejo v neposreden stik z okuženo živino ali z uživanjem nepasteriziranih mlečnih izdelkov. Bruceloza pri ljudeh se lahko zdravi z antibiotiki. Ker Brucella lahko zlahka razširi – in potreben je le majhen odmerek za nastanek infekcije – bakterija velja za potencialnega povzročitelja bioterorizma. Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da je 500.000 novih človeških primerov letno.

Referenca

Znanstveniki so opazili, da je bakterija Brucella v mišjih in človeških imunskih celicah, ki se premikajo v novo določeni zaščitni predel med stopnjo okužbe, kjer se bakterije običajno razgrajujejo in odstranijo. Zaščitni oddelek se je pojavil le v prisotnosti določenih kombinacij beljakovin, ki so jih znanstveniki lahko spremenili zaradi svojih opazovanj. Brucella v teh oddelkih uspešno pobegnila in okužila sosednje celice, s čimer je dokončala življenjski cikel in pokazala svojo sposobnost, da subvertira normalno imunsko obrambo.

Določanje vlog gostiteljskih proteinov, potrebnih za to bakterijsko subverzijo, postavlja nova raziskovalna vprašanja in ideje zdravljenja za Brucelo in široko področje interakcij med gostiteljem in mikrobi. Na primer, razumevanje, kako bakterija signalizira gostiteljsko celico, da bi ustvarila zaščitne oddelke, bi lahko znanstvenikom zagotovila strategije za blokiranje tega procesa, kot bi lahko razumeli, kako kompartmenti prispevajo k sproščanju bakterij. Imunske celice uporabljajo isti obrambni mehanizem gostitelja, da se Brucella poškoduje – znan kot avtofagija – da se izognejo mnogim vrstam patogenov, vključno s Streptococcus, Listeria, Salmonella in Shigella. Skupina Dr. Celli namerava raziskati nadaljnje povezave med imunskim sistemom in izogibanjem teh patogenov, da bi bolje razumeli mehanizme bakterijskega sproščanja.

Starr T, Child R, Wehrly T, Hansen B, Hwang S, López-Otin C, Virgin H, Celli J. Selektivna subverzija avtofagijskih kompleksov olajša dokončanje intracelularnega ciklusa Brucella. Cell Host & Microbe. 19. januarja 2012.