lesbina: uporaba, neželeni učinki, interakcije in opozorila

Clematis, Clematis virginiana, Clámite de Virginie, Devil’s-Darning-Needle, Herbe aux Gueux, Old Man’s Beard, Traveller’s Joy, Vine Bower, Virgin’s Bower.

Woodbine je zelišče. Listi se uporabljajo za izdelavo zdravil; Kljub resnim skrbim za varnost, ljudje sprejmejo lesbine za kožne rane, kosi in srbenje. Vzamejo ga tudi zaradi bolezni ledvic (nefroze) in zadrževanja tekočine, tumorjev in raka, spolno prenosljivih bolezni (STD), zvišane telesne temperature, ulkusov, zaprtja, tuberkuloze in oteklih limfnih vozlov v vratu (limfadenitis materničnega vratu); Ne mešajte gozdne vrste (Clematis virginiana) z bršljanom, gelemijem ali kovačnikom. Vse te rastline so znane tudi kot woodbine.

Ni dovolj podatkov, da bi vedeli, kako bi lahko delovala lesinja.

Nezadostni dokazi; Poškodbe kože; Rezov; Srbenje; Spolno prenosljive bolezni (spolno prenosljive bolezni); Rak; Tumorji; Zvišana telesna temperatura; Težave z ledvicami; Razjede; Zadrževanje tekočine; Zaprtje; Tuberkuloza; Drugi pogoji. Potrebno je več dokazov, da bi ocenili učinkovitost lesa za te namene.

Woodbine je NESREČEN, če ga jemljete v ustih ali ko ga daste na kožo. Sok lista je zelo razdražljiv za usta, želodec in črevesje; Posebni previdnostni ukrepi in opozorila: Nosečnost in dojenje: Woodbine je NEVARNO za vsakogar, ki jemlje v ustih kot zdravilo ali uporablja za kožo. Če ga uporabljate med nosečnostjo ali dojenjem, boste ogrozili sebe kot tudi vašega otroka. Ne uporabljajte ga.

Za interakcije WOODBINE trenutno nimamo podatkov

Ustrezni odmerek lesa je odvisen od več dejavnikov, kot so uporabnikova starost, zdravje in številni drugi pogoji. V tem času ni dovolj znanstvenih podatkov, da bi določili ustrezen obseg doz za lesno hišo. Upoštevajte, da naravni izdelki niso vedno nujno varni in so lahko pomembni odmerki. Upoštevajte ustrezne smernice na oznakah izdelka in se pred uporabo posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem.

Reference

Poželenje J. Knjiga zelišč. New York, NY: Bantam Books, 1999.

Naravna zdravila Celovita zbirka potrošniških različic. glejte »Različna zbirka podatkov o naravnih zdravilih«. Fakulteta za terapevtsko raziskovanje 2009.

Ex. Ginseng, vitamin C, depresija