vodnik za prenatalne vitamine

Preden okrasite drevesnico, izberete ime ali preglejte voziček, morate na vrh svojega seznama opraviti en izdelek: vzemite dnevno prenatalen vitamin.

“V idealnem primeru bi jo začeli jemati, preden zanosite, da bi z vitaminom in minerali prilagodili vaše telo, da morate imeti zdravo nosečnost,” pravi Dr. Ashlesha Dayal, izredna profesorica za porodništvo in ginekologijo in zdravje žensk na Medicinski fakulteti Albert Einstein / Medicinski center Montefiore.

Ker je polovica nosečnosti nenačrtovana, redni prenatalni vitamini zagotavljajo, da dobite ta hranila še preden ugotovite, da pričakujete.

Če že veste, da ste noseči, prej boste začeli jemati prenatalnega vitamina, bolje. Tudi če jeste pravilno, so še vedno dobra ideja.

“Obstaja nekaj vitaminov in mineralov, ki jih nosečnice potrebujejo več, kot jih običajno lahko dobite samo z zdravo prehrano,” pravi Dayal.

Še posebej potrebujete te 4 hranila.

Koliko potrebujete: 600 mikrogramov dnevno

Zakaj jo potrebujete: Folna kislina pomaga pri razvijanju možganov in živčevja vašega otroka, kar se zgodi v zgodnji nosečnosti. In to preprečuje nekatere napake pri rojstvu.

Lahko jo najdete tudi v: Temno zelena listnata zelenjava, oreščki, fižol, grah in živila, ojačana z folno kislino, kot so kruh, žitarice, moko, testenine in riž. Ampak vzemite vitamin v vsakem primeru.

Koliko potrebujete: 27 miligramov na dan

Zakaj potrebujete: Iron pomaga vašemu telesu, da sledijo povečanju krvi, ki se zgodi, ko ste noseči.

Lahko ga najdete tudi v: beli fižol, leča, špinača, goveje meso, kaše, piščanec in železo-utrjene živila, kot so kruh in žita.

Koliko potrebujete: 1.000 miligramov na dan

Zakaj potrebujete: Kalcij je ključnega pomena za razvoj kostnega otroka. Vaš otrok bo iz kostnega kostuma narisal, če ne bo dovolj. To vam lahko ogrozi izgubo kosti in odmori.

Lahko ga najdete tudi v: Mleko, jogurt, sir in kalcijevo utrjene hrane, kot so tofu in žita.

Podjetje Walgreens bo do 12/31/17 do 31. decembra vložilo 1% sodelujočih prodajalcev izdelkov Vitamin Angels.