kaj pričakovati pred uporabo cpap

Preden vaš specialist spanja predpisuje CPAP, boste verjetno imeli študijo spanja, imenovano polysomnogram (PSG).

Verjetno boš ostal čez noč v centru spanja za PSG. V študiji je med spanjem zapisano delovanje možganov, gibanje oči, srčni utrip, krvni tlak in drugi podatki.

Vaš specialist za spanje lahko predlaga študijo split-night sleep. V prvi polovici noči bo tehnik preveril, kako spite brez naprave CPAP. To bo pokazalo, ali imate apnejo za spanje in kako huda je.

Kaj lahko pričakujete med polisomnogramom

Če PSG pokaže, da imate apnejo za spanje, lahko v drugi polovici delne nočne študije uporabite stroj CPAP. Tehnik vam bo pomagal izbrati masko CPAP, ki ustreza in je udobna.

Kaj pričakovati po polisomnogramu

Med spanjem, tehnik preveri količino kisika v krvi in ​​ali vaša dihalna odprtina ostane odprta. On ali ona bo prilagodil pretok zraka skozi masko, da bi našli nastavitev, ki deluje najbolje za vas. Ta proces se imenuje CPAP titracija.

Včasih se titrirna študija CPAP izvaja drugačno noč. Vaš specialist za spanje se bo odločil, katere vrste študija je najboljše za vas in pustite navodila s tehnikom.

Vaš specialist za spanje bo pregledal rezultate vaše študije o spanju. Če vam bo CPAP koristil, vam bo predpisal vrsto naprave CPAP in pravilne nastavitve za vas.

Večina zdravstvenih zavarovalnic obravnava CPAP zdravljenje. Če želite izvedeti več o vašem pokritju, se obrnite na svojega ponudnika zdravstvenega zavarovanja.

Vaš strokovnjak za spanje vas lahko obrne na lokalnega ponudnika opreme za dom. Ponudnik domače opreme bo uporabil vaš recept za nastavitev vašega CPAP stroja. Vprašajte svojega strokovnjaka za spanje, da priporoči ponudnika opreme za dom, ki ima veliko izkušenj s CPAP.

Ko se prilagajate zdravljenju z zdravilom CPAP, še naprej delajte s svojim specialistom za spanje. Pogovorite se z njim ali njo o tem, kako ravnati z naslednjimi vprašanji. Vaš strokovnjak za spanje lahko odgovori na nekaj vprašanj, vaš ponudnik opreme pa morda potrebuje druge.

CPAP enote imajo številne funkcije, namenjene izboljšanju udobja in udobja. Vaš ponudnik opreme vam bo pomagal izbrati stroj na podlagi vašega recepta in funkcije, ki ustrezajo vašim potrebam.

Morda boste lahko uporabili enoto CPAP za poskusno obdobje in se prepričali, da ste zadovoljni z vašo izbiro.

Obstaja veliko vrst CPAP mask. Prilagoditev vaše maske je pomembna, ne samo zaradi udobja, temveč tudi, da zrak ne pušča. Maska, ki ustreza, bo pripomogla k ohranjanju pravilnega zračnega tlaka in ohranjanju odprtine dihalnih poti.

Maske CPAP prihajajo v različnih oblikah, velikostih in materialih. Nekateri se prilegajo nosu in ustom, drugi pa pokrivajo le vaš nos. Nekatere maske lahko nosite z očali. Če potrebujete kisik, so na voljo maske, ki imajo prostor za cev kisika.

Morda boste želeli poskusiti nosne blazine namesto maske. Nosne blazine so majhne, ​​prožne, gobasto oblikovane stožce, ki se prilegajo vsaki nosnici.

Naj vaš ponudnik opreme doma ve, ali spite na hrbtu, na strani ali v želodcu. Različne vrste plastičnih cevi povezujejo masko s strojem CPAP. Nekatere vrste vam olajšajo spanje na tvoji strani ali želodcu.

Motnje spanja in nezadosten spanec: izboljšanje zdravja z raziskavami

Izbira naprave CPAP in maske