vodič po zimskem sadju in zelenjavi

Sladki, tarti in tangi, grenivke so v zimskem času vrhunski. Beli grenivke, rumene barve z bledo zelenjavo do rumene mesa, so grenkejše s prijetno kislostjo, vendar morda niso primerne za vse okuse. Rdeče blush ali ruby ​​sorte, s svetlo rožnato do globoko rdeče meso, so seveda bolj slajši in junier.

Kaj dobite: grenivke so odličen vir vitaminov A in C. Imajo tudi vlakna in folate. Rožne in rdeče sorte vsebujejo tudi nekatere antioksidativne likopene.

Nakupovalni nasveti: poiščite bogato grenivke z gladko in čvrsto kožo brez madežev. Izberite sadje, ki se le rahlo sprosti do trdnega ročnega tlaka.

Nasvet za shranjevanje: grenivke lahko hranite pri sobni temperaturi 2 do 4 tedne ali v hladilniku 6 do 8 tednov.

Večina sort pomaranč so na voljo skozi celo leto, vendar so v zimskem času najboljše. Če želite kar najbolje izkoristiti oranžne barve, odrežite lupino, da dodate brizgo okusa in barve v svoje jedi.

Kaj dobite: Pomaranče so odličen vir vitamina C, pa tudi dober vir vlaknin, folata, tiamina in kalcija.

Nakupovanje Nasveti: Poiščite bogato obarvane pomaranče z gladko, čvrsto kožo brez madežev in brazgotin. Malo zelene je v redu in ne pomeni nujno nezrelega sadja. Izberite sadje, ki se le rahlo sprosti do trdnega ročnega tlaka.

Nasvet za shranjevanje: Pomaranče lahko hranite v hladilniku do 3 mesece.

Hranilna elektrarna, sladki krompir je le oddaljen od krompirja. In ne omenjajte ga, niti ni enake vrste!

Kaj dobite: oskrba sladkega krompirja s 4-unčo (približno 1/2 skodelice) zagotavlja 390% dnevne vrednosti vitamina A, 40% DV vitamina C, 18% DV vlaken in 13% DV kalija, plus vitamin E, železo, magnezij in fitokemikalije, kot so beta karoten, lutein in zeaksantin.

zdrave, okusne recepte in revije Eating Well.

Piščanec, čokolada, solate, sladice, juha