zimine hc

Kašelj / hladne kombinacije se uporabljajo predvsem za lajšanje kašlja zaradi prehladov, gripe ali senene vročine. Ne smejo se uporabljati za kronični kašelj, ki se pojavi s kajenjem, astmo ali emfizemom ali kadar je s kašljem nenavadno velika količina sluz ali flegma (izrazito flem).

Uporablja se za Zymine HC

Izdelki za kašelj / mraz vsebujejo več kot eno sestavino. Na primer, nekateri izdelki lahko vsebujejo antihistamin, dekongestant in analgetik, poleg zdravila za kašljanje. Če se zdravite sami, je pomembno, da izberete izdelek, ki je najboljši za vaše simptome. Prav tako je na splošno najbolje kupiti izdelek, ki vključuje le tista zdravila, ki jih resnično potrebujete. Če imate vprašanja o tem, kateri izdelek naj kupite, se posvetujte s svojim farmacevtom.

Ker različni izdelki vsebujejo sestavine, ki imajo različne previdnostne ukrepe in neželene učinke, je pomembno, da poznate sestavine zdravila, ki ga jemljete. Različne vrste sestavin, ki jih lahko najdemo v kašlju / hladnih kombinacijah, vključujejo

Antihistaminiki – antihistaminiki se uporabljajo za lajšanje ali preprečevanje simptomov senene kuge in drugih vrst alergij. Prav tako pomagajo razbremeniti nekatere simptome prehlada, kot so kihanje in izcedek iz nosu. Delujejo tako, da preprečijo učinke snovi, imenovane histamin, ki ga proizvaja telo. Nekateri primeri antihistaminikov v teh kombinacijah so

Decongestanti -Dekongestanti povzročajo zoženje krvnih žil. To vodi k čiščenju nazalne kongestije. Vendar pa lahko ta učinek poveča tudi krvni tlak pri bolnikih, ki imajo visok krvni tlak. Ti vključujejo

Antitusivi – Antitusivi pomagajo pri lajšanju kašlja in nekateri vsebujejo narkotik. Te antitusisti delujejo neposredno na center za kašelj v možganih. Narkotike lahko postanejo navadne, povzročajo duševno ali fizično odvisnost, če se uporabljajo dlje časa. Fizična odvisnost lahko povzroči odtegnitvene stranske učinke, ko prenehate jemati zdravilo.

Expectorants -Ekspectoranti delujejo tako, da sluz ali pljuča sproščajo v pljučih. Glavni ekspektorant, uporabljen pri zdravilih s kašljem in mrazom, je guaifenesin. Druge učinkovine, dodane kot ekspresoranti (na primer amonijev klorid, kalcijev jodid, jodirani glicerol, ipecac, kalijev gvajacolsulfonat, kalijev jodid in natrijev citrat), niso dokazali, da so učinkoviti. Na splošno je najboljša stvar, ki jo lahko storite, da odstranite sluz ali lesk, da pijete veliko vode.

Analgetiki – v teh kombiniranih zdravilih se uporabljajo analgetiki, ki pomagajo razbremeniti bolečine in bolečine, ki se lahko pojavijo pri navadni prehladu. Ti vključujejo

Pred uporabo zdravila Zymine HC

Uporaba preveč acetaminophena in salicilatov hkrati lahko povzroči poškodbo ledvic ali rak ledvic ali sečnega mehurja. To se lahko zgodi, če se velike količine obeh zdravil vzamejo skupaj dlje časa. Vendar pa ni bilo dokazano, da jemanje priporočenih količin kombiniranih zdravil, ki vsebujejo acetaminofen in salicilat za kratek čas, povzročajo te neželene učinke.

Antiholinergiki – antiholinergiki, kot je homatropin, lahko pomagajo pri sušenju v nosu in prsnem košu.

Te kašeljne in hladne kombinacije so na voljo tako na prostem kot na zunajbolnišnici (OTC) in na receptu zdravnika.

Ne dajati kakršnega koli zdravila na prostem (OTC) kašlja in prehlada otroku ali otroku, mlajšemu od 4 let. Uporaba teh zdravil pri zelo majhnih otrocih lahko povzroči resne ali morda življenjsko nevarne neželene učinke.

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na zdravila v tej skupini ali kateri koli drugi zdravili. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so barvila za živila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Zelo majhni otroci so ponavadi bolj občutljivi na učinke tega zdravila. Pred dajanjem kateregakoli od teh kombiniranih zdravil otroku, natančno preglejte nalepko za pakiranje. Nekatera od teh zdravil so premočna za uporabo pri otrocih. Če niste prepričani, ali je mogoče določen izdelek dati otrok, ali če imate kakršna koli vprašanja o znesku, ki ga je treba dati, se obrnite na svojega zdravstvenega delavca, še posebej, če vsebuje

Ne dajati kakršnega koli zdravila na prostem (OTC) kašlja in prehlada otroku ali otroku, mlajšemu od 4 let. Uporaba teh zdravil pri zelo majhnih otrocih lahko povzroči resne ali morda življenjsko nevarne neželene učinke.

Starejši so ponavadi bolj občutljivi na učinke tega zdravila, zlasti če vsebuje

Občasna uporaba kombinacije kašlja / mraza ne bo imela težav pri plodu ali pri novorojenčku. Vendar, če se ta zdravila uporabljajo v večjih odmerkih in / ali dolgo časa, se lahko poveča verjetnost, da se bodo pojavile težave. Za posamezne sestavine teh kombinacij je treba upoštevati naslednje podatke, preden se odločite za uporabo določene kašlja / hladne kombinacije

Nekatera poročila so pokazala, da lahko preveč uporabe aspirina pozno v nosečnosti povzroči zmanjšanje telesne mase in morebitno smrt ploda ali novorojenčka. Vendar so matere v teh poročilih zaužile precej večje količine aspirina, kot jih običajno priporočamo. Študije mater, ki jemljejo aspirin v odmerkih, ki se običajno priporočajo, niso pokazale teh neželenih učinkov. Vendar obstaja možnost, da redna uporaba salicilatov pozno v nosečnosti lahko povzroči neželene učinke na srce ali pretok krvi pri plodu ali novorojenčku.

Uporaba salicilatov, zlasti aspirina, v zadnjih 2 tednih nosečnosti lahko povzroči težave pri krvavitvi pri plodu pred ali med porodom ali pri novorojenčku. Tudi preveč uporabe salicilatov v zadnjih 3 mesecih nosečnosti lahko poveča dolžino nosečnosti, podaljša delovno silo, povzroči druge težave med porodom ali povzroči hudo krvavitev pri materi pred, med ali po porodu. Ne uporabljajte aspirina v zadnjih 3 mesecih nosečnosti, razen če vam je naročil zdravnik.

Če dojite, je možna možnost, da se težave pojavijo, odvisno od sestavin v kombinaciji. Za posamezne sestavine teh kombinacij veljajo naslednje:

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete katerokoli od teh zdravil, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba zdravil v tem razredu s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil z zdravili v tem razredu ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba zdravil v tem razredu s katerokoli od naslednjih zdravil običajno ni priporočljiva, vendar se lahko v nekaterih primerih zahteva. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Uporaba zdravil v tem razredu s katero koli od naslednjih navedb običajno ni priporočljiva, v nekaterih primerih pa je lahko neizogibna. Če se zdravilo uporablja skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto uporablja vaše zdravilo ali vam daje posebna navodila o uporabi hrane, alkohola ali tobaka.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo zdravil v tem razredu. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Pravilna uporaba kašlja in hladnih kombinacij

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo kašelj in hladne kombinacije. To morda ni specifično za zdravilo Zymine HC. Prosimo, pozorno preberite.

Da bi pomagali oslabiti sluz ali pljuča v pljučih, pijte kozarec vode po vsakem odmerku tega zdravila, razen če vam bo zdravnik drugače predpisal.

To zdravilo vzemite le po navodilih. Ne vzemite več od tega in ga ne vzemite pogosteje, kot je priporočeno na etiketi, razen če vam drugače ne posreduje vaš zdravnik. To lahko poveča možnost neželenih učinkov.

Ne dajati kakršnega koli zdravila na prostem (OTC) kašlja in prehlada otroku ali otroku, mlajšemu od 4 let. Uporaba teh zdravil pri zelo majhnih otrocih lahko povzroči resne ali morda življenjsko nevarne neželene učinke.

Za bolnike, ki jemljejo kapsulo ali tablete s podaljšanim sproščanjem tega zdravila

Za bolnike, ki jemljejo peroralno raztopino s podaljšanim sproščanjem ali obliko peroralne suspenzije tega zdravila

Pri bolnikih, ki jemljejo kombinirano zdravilo, ki vsebuje antihistaminik in / ali aspirin ali druge salicilate

Če kombinirano zdravilo, ki vsebuje aspirin, ima močan kisov vonj, ga ne uporabljajte. Ta vonj pomeni, da se zdravilo razgrajuje. Če imate kakršna koli vprašanja o tem, se posvetujte s svojim farmacevtom.

Previdnostni ukrepi Med uporabo zdravila Zymine HC

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Hranite izven dosega otrok.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Tekočo obliko tega zdravila shranjujte pri zmrzovanju. Ne hlajite sirupa.

Če se vaš kašelj po 7 dneh ne izboljša, ali če imate visoko vročino, kožni izpuščaj, stalni glavobol ali vneto grlo s kašljem, se posvetujte s svojim zdravnikom. Ti znaki lahko pomenijo, da imate druge zdravstvene težave.

Pri bolnikih, ki jemljejo zdravilo, ki vsebuje kodein, ali katere koli druge narkotične analgetike (npr. Dihidrokodein, hidrokodon, oksikodon in pentazocin)

Neželeni učinki Zymine HC

Za doječe matere, ki jemljejo zdravilo, ki vsebuje kodein, ali katero koli drugo zdravilo za droge (dihidrokodein, hidrokodon ali hidromorfon)

Pri bolnikih, ki jemljejo antihistaminsko zdravilo

Za bolnike, ki jemljejo zdravilo, ki vsebuje decongestivno zdravilo

Pri bolnikih, ki jemljejo narkotični antitusiv (kodein, dihidrokodein, hidrokodon ali hidromorfon), ki vsebujejo zdravila

Pri bolnikih, ki jemljejo jodid (kalcijev jodid, jodiran glicerol ali kalijev jodid), ki vsebujejo zdravilo

Pri bolnikih, ki jemljejo zdravilo, ki vsebuje analgezik

Pri bolnikih z diabetesom, ki jemljejo zdravilo, ki vsebuje aspirin ali natrijev salicilat

Pri bolnikih, ki jemljejo zdravilo, ki vsebuje homatropin

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Čeprav se resni neželeni učinki pojavijo redko, ko se jemlje to zdravilo po priporočenem priporočilu, se lahko pojavijo večje: če jemljejo preveč zdravila, se jemljejo v velikih odmerkih ali pa se jemlje dlje časa.

Takoj poiščite nujno pomoč, če se pojavi kateri od naslednjih znakov prevelikega odmerjanja

Če ste dojenčka mati in pri vašem otroku opazite kateregakoli od naslednjih znakov prevelikega odmerjanja, nemudoma poiščite nujno pomoč

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Za vse od teh zdravil niso poročali o vseh zgoraj navedenih neželenih učinkih, vendar so poročali vsaj za enega od njih. Med temi kombiniranimi zdravili obstajajo nekatere podobnosti, zato se lahko mnogi zgoraj navedeni neželeni učinki pojavijo pri katerikoli od teh zdravil.

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.