zydelig

Kaj je Zydelig?

Zdravilo Zydelig se uporablja skupaj z rituksimabom (Rituksanom) za zdravljenje kronične limfocitne levkemije, ki se je ponovil.

Zdravilo Zydelig se uporablja tudi za zdravljenje folikularnih B-celic non-Hodgkinovega limfoma in malega limfocitnega limfoma, ki so se ponovno odzvali ali se niso odzvali na druge tretme.

Zydelig je odobrila ameriška vlada za prehrano in zdravila (vlada) na “pospešeni” osnovi. Bolniki v kliničnih študijah so se odzvali na to zdravilo. Vendar pa ni dokazano, da lahko ielelizib izboljša simptome ali podaljša čas preživetja.

Pomembna informacija

Zdravilo Zydelig lahko povzroči resno škodo na jetrih, pljučih ali črevesju. Nekateri od teh pogojev lahko povzročijo smrtne zaplete. Potrebovali boste pogoste zdravstvene teste, da se prepričate, da Zydelig ne povzroča škodljivih učinkov.

Med jemanjem zdravila Zydelig imate lahko hudo ali smrtno nevarno drisko. Idelalizib lahko povzroči tudi perforacijo (luknjo ali solzijo) v črevesju. Pokličite svojega zdravnika hkrati, če imate drisko, ki je vodna ali krvava, če imate krvavo ali stresano blato, ali če krčite kri, ki izgleda kot kavelj.

Zdravila Zydelig ne smete uporabljati, če ste kdaj imeli resno alergijsko reakcijo.

Če želite zagotoviti, da je zdravilo Zydelig varno za vas, povejte svojemu zdravniku, če ga imate

Pred jemanjem tega zdravila

bolezni jeter

motnje črevesja, kot je ulcerozni kolitis; ali

pljučne bolezni.

Državna nosečnostna kategorija D. Zdravila Zydelig ne uporabljajte, če ste noseči. Lahko škoduje nerojenemu otroku. Med uporabo tega zdravila uporabite učinkovito kontrolo rojstva in vsaj 1 mesec po koncu zdravljenja.

Glejte tudi: Opozorila za nosečnost in dojenje (podrobneje)

Ni znano, ali idelalizib prehaja v materino mleko ali če lahko poškoduje dojenčka. Med uporabo tega zdravila ne smete dojiti.

Zdravila Zydelig ne dajte nikomur, mlajšim od 18 let, brez zdravniškega mnenja.

Zdravilo Zydelig se običajno vzame dvakrat dnevno. Sledite vsem navodilom na receptu. Ne uporabljajte tega zdravila v večjih ali manjših količinah ali dlje, kot je priporočeno.

Zdravilo Zydelig lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Ne zdrobite, žvečite ali zlomite tableto. Pogoltnite ga celoto.

Med uporabo zdravila Zydelig boste potrebovali pogoste medicinske preiskave, da se prepričate, da iDelalizib ne povzroča škodljivih učinkov. Vaše zdravljenje raka se lahko odloži na podlagi rezultatov teh testov.

Ne prenehajte uporabljati tega zdravila brez nasveta zdravnika.

To zdravilo shranjujte v originalni posodi pri sobni temperaturi, stran od vlage in toplote.

Takoj, ko se spomnite, vzemite zamujeni odmerek. Če ste pozni več kot 6 ur, preskočite zamujeni odmerek. Ne jemljite dodatnega zdravila, da bi nadomestili zamujeni odmerek.

Upoštevajte navodila svojega zdravnika o morebitnih omejitvah za hrano, pijačo ali dejavnost.

Poiščite nujno medicinsko pomoč, če imate katerega od teh znakov alergijske reakcije na Zydelig: panjev; težko dihanje; otekanje obraza, ustnic, jezika ali grla.

Zdravilo Zydelig lahko povzroči resno škodo na jetrih, pljučih ali črevesju. Nekateri od teh pogojev lahko povzročijo smrtne zaplete. Med jemanjem zdravila Zydelig imate lahko hudo ali smrtno nevarno drisko. Idelalizib lahko povzroči tudi perforacijo (luknjo ali solzijo) v črevesju.

Kako naj vzamem Zydelig?

Pokličite svojega zdravnika hkrati, če imate

huda ali stalna driska, povečano število blato dnevno

driska, ki je vodna ali krvava

bolečine v trebuhu, zvišana telesna temperatura, mrzlica, slabost ali bruhanje

krvavo ali stresno blato, kašljanje krvi ali bruhanje, ki izgleda kot kavelj

zvišana telesna temperatura, lahka modrica ali krvavitev, otekle dlesni, boleče ušesne žile, bolečine pri požiranju, kožne bolečine, simptomi mraza ali gripe, kašelj, težave z dihanjem

težave z jetri – slabost, bolečine v zgornjem delu trebuha, utrujen občutek, izguba apetita, temni urin, blazinasta blato, zlatenica (porumenelost kože ali oči)

znaki pljučnice (okužba pljuč) – zvišana telesna temperatura, mrzlica, bolečina v prsnem košu, piskanje, težave z dihanjem, kašelj z rumeno ali zeleno sluznico; ali

huda kožna reakcija – zvišana telesna temperatura, vnetje grla, otekanje v obrazu ali jeziku, izgorevanje v očesu, bolečine v koži, ki ji sledi rdeč ali vijolični kožni izpuščaj, ki se širi (zlasti v obraz ali zgornji del telesa) in povzroča mehurje in luščenje.

Pogosti Zydelig neželeni učinki lahko vključujejo

slabost, bolečine v želodcu, driska

zvišana telesna temperatura, mrzlica, kašelj

utrujen občutek; ali

Kaj se zgodi, če zamudim odmerek?

pljučna okužba.

Kaj se zgodi, če preidem?

To ni popoln seznam neželenih učinkov, drugi pa se lahko pojavijo. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Lahko poročate o neželenih učinkih vladi pri vladi – 1088.

Kaj naj se izogibam, med jemanjem zdravila Zydelig?

Druga zdravila lahko interagirajo z zdravilom Zydelig, vključno z zdravili na recept in brez recepta, vitamini in zeliščnimi izdelki. Vsem vašim zdravstvenim delavcem povejte o vseh zdravilih, ki jih uporabljate, in o vsakem zdravilu, ki ga začnete ali prenehate uporabljati.

1.03.2014-09-10, 1:11:41

Zydelig neželeni učinki

Kategorija nosečnosti D Pozitivni znaki tveganja

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Odobritev Zgodovina zgodovine Zgodovina zdravil v vladi

Ne-Hodgkinov limfom metotreksat, rituksan, rituksimab, ciklofosfamid, citoksan, vinkristin

Kronična limfocitna levkemija Rituksan, rituksimab, ciklofosfamid, cytoksan, imbruvica, ibrutinib

Folikularni limfom Rituksan, rituksimab, Gazyva, interferon alfa-2b, idelalizib, Intron A

Prednizon limfoma, metotreksat, deksametazon, decadron, revlimid

Katere druge droge bodo vplivale na zdravilo Zydelig?

Zydelig (idelalizib)