joga za obvladovanje stresa

Nekje vzdolž črte ste morda odločili, da preprosto niste tipa joge. Seveda, ste slišali reči o jogi za obvladovanje stresa, vendar se komaj dotikate prstov. Torej ni načina, da boste stali na glavi ali zasukali nogo za vratom, kot človeški gobiček. In meditirati? Zadnjič, ko ste poskušali ležati tri leta, ste končali z obsedenostjo o kupu računov na svoji mizi in kaj imeti na večerji. Ni ravno Zen material.

Zdaj pa, ko se zdi, da so vsi v Ameriki seznanjeni s fizičnimi in psihološkimi koristmi joge za obvladovanje stresa in še več, se morda malo počutite. In tako bi morali.

“Koristi joge so zmanjšanje stresa in napetosti, večja moč in ravnovesje, večja prilagodljivost, znižan krvni tlak in zmanjšana raven kortizola,” pravi Beth Shaw, ustanovitelj / predsednik Yogafit Training Systems, Worldwide, Inc., Torrance, Calif.

Potrebujete bolj prepričljivo? Svet za vadbo (ACE) je pred kratkim preučeval fizične prednosti joge in ugotovil, da “je redna praksa Hatha joge bistveno izboljšala fleksibilnost, moč mišic in vzdržljivost mišic ter ravnovesje. Po osmih tednih je bila povprečna prilagodljivost joge izboljšala se je za 13% na 35% … Podobno je mišična moč in vzdržljivost joge imela tudi redna Hatha joga. ”

Joga poudarek na dihanju in povezavi um / telo / duha prinaša tudi močne čustvene koristi. Ljudje, ki prakticirajo jogo, pogosto poročajo, da bolje spijo in se počutijo manj poudarjeni. “Pomaga vam, da se naučite, da se ne osredotočite na stvari, ki jih ne morete nadzorovati, da živite v sedanjosti,” pravi Mindy Arbuckle, učitelj joge in lastnik Green Mountain Yoga v Arvadi, Colo. “Vpluje v ostalo življenje. Opazil bom, da boste lažje ravnali s stresnim dogodkom, ne glede na to, ali gre za družino ali delo.

Torej, tudi če vaša mama že ve več o tem, kot ste vi, še vedno ni prepozno, da bi dohiteli. Če ste končno pripravljeni poskusiti, tukaj je, kako začeti.

Med vadbo morate šteti med …

Med vadbo morate šteti med …