kaj je test holesterola?

Celovit test holesterola preveri vašo kri in preveri, ali so vaš holesterol in trigliceridi na zdravi ravni. To bo vašemu zdravniku pomagalo ugotoviti, kakšne so možnosti za srčni napad ali možgansko kap.

Ko dosežete starost 20 let, boste verjetno imeli ta test vsakih pet let. Morda boste potrebovali test holesterola pogosteje, če ste

Morda boste morali prenehati jesti in piti vsaj devet ur pred preskusom. V tem času ne vzemite nobenih zdravil, razen če vam je zdravnik tudi povedal. Če boste to storili, bo to vplivalo na rezultate. Če načrtujete urnik zjutraj, boste zaspali večino svojega hitrega, ne boste preveč lačni. Včasih vam bo zdravnik povedal, da običajno lahko jeste na dan testa.

Združenje za srce vam priporoča, da opravite test na svojem zdravniškem uradu. Če opazite svojega zdravnika, boste vedeli

Preskusi na ravni Skupnosti ali na delovnem mestu so lahko točni, če jih opravi usposobljeno osebje. Če pred preskusom niste postali, lahko dosežete samo HDL in skupno raven holesterola. Rezultate delite z zdravnikom, ne glede na to, kje je test opravljen.

Morda boste slišali, da vaš zdravnik pokliče test holesterola lipidno ploščo. Vaš zdravnik bo pregledal vaš test in se pogovoril z vami o vaših rezultatih, številkah, ki merijo količino holesterola in trigliceridov v krvi.

Najdete nasvete in trike ter najnovejše novice in raziskave o holesterolu.

Vaša stopnja je trenutno

Čestitke! Vaša skupna raven holesterola je v želenem obsegu in vaša raven “slabega” LDL holesterola je optimalna.

Čestitke! Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju in vaša raven “slabega” LDL holesterola je skoraj optimalna.

Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola zelo visoka. Če vaš LDL gredo višje, lahko vaša skupna raven holesterola postane Borderline High. Razmislite o zmanjšanju količine hrane, ki jo jeste z nasičenimi maščobami in povečanju fizične aktivnosti. Če dobite več vadbe, se lahko raven vašega “dobrega” HDL holesterola poveča, kar bi lahko pripomoglo tudi k ohranjanju ravni LDL in celotnega holesterola.

Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola visoka. To lahko pomeni, da je vaša raven lipoproteina visoke gostote (HDL) ali “dobrega” holesterola prenizka. Najbolje je imeti visoko raven “dobrega” HDL in nizko stopnjo “slabega” LDL. HDL pomaga obdržati vaš nivo LDL. Vprašajte svojega zdravnika za raven HDL. Če je vaš HDL nizek, ga lahko poveča telesna aktivnost, kar lahko pomaga zmanjšati raven LDL.

Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola zelo velika. To lahko pomeni, da je vaša raven lipoproteina visoke gostote (HDL) ali “dobrega” holesterola prenizka. Najbolje je, da imate visoko raven “dobrega” HDL in nizko raven “slabega” LDL, ker HDL pomaga ohranjati vaš nivo LDL. Vprašajte svojega zdravnika za raven HDL. Če je vaš HDL nizek, ga lahko poveča telesna aktivnost, kar lahko pomaga zmanjšati raven LDL.

Vaša skupna raven holesterola je Borderline High, vendar na srečo je vaša raven “slabega” LDL holesterola optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli druge nemerjene povečave LDL podobnih delcev, ki lahko povečajo bolezen srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Vaša skupna raven holesterola je Borderline High, na srečo pa je vaša raven “slabega” LDL holesterola skoraj optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli druge nemerjene povečave LDL podobnih delcev, ki lahko povečajo bolezen srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Skupna raven holesterola je Borderline High. Tudi vaša raven “slabega” LDL holesterola je Borderline High. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Skupna raven holesterola je Borderline High. Vaša stopnja “slabega” LDL holesterola je visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Skupna raven holesterola je Borderline High. Toda vaša raven “slabega” LDL holesterola je zelo visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Vaš skupni holesterol je visok, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli povišane sekundarne lipide, kot so delci, ki niso HDL, ki povečujejo tveganje za nastanek bolezni srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Vaš skupni holesterol je visok, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola skoraj optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli povišane sekundarne lipide, kot so delci, ki niso HDL, ki povečujejo tveganje za nastanek bolezni srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Skupna raven holesterola je visoka. Vaša stopnja “slabega” LDL holesterola je Borderline High. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Skupna raven holesterola je visoka. Tudi vaša raven “slabega” LDL holesterola je visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih! Če se borite za zmanjšanje celotnega holesterola in ravni LDL holesterola, vam lahko zdravnik predpiše zdravila, kot so statini. Po navodilih za zdravljenje, prehrano in vadbo bi morali izboljšati.

Vaša skupna raven holesterola je visoka, vaša stopnja “slabega” LDL holesterola pa je zelo visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih! Če se borite za zmanjšanje celotnega holesterola in ravni LDL holesterola, vam lahko zdravnik predpisuje statine ali druga zdravila za zniževanje holesterola.

Boste našli nasvete in trike, kot tudi najnovejše novice in raziskave o holesterolu.