zakaj otroci gredo in kako jih ustaviti

 vsebino arhivskega gradiva po dveh letih, da bi našim bralcem lahko zlahka našli najbolj pravočasno vsebino; Če želite najti najnovejše informacije, v polje za iskanje vnesite zanimivo temo.

Anne Crawford ima tri otroke, starih od 8 do 13 let, zato je slišala njen delež jokanja.

Moji otroci govorijo o opravljanju dela, “pravi,” ali o tem, kako nepravično je, da je nekaj dobil, drugi pa ni. Rekel bi, da je prijetje precej z ozemlja.

Glede na Bay Area pediatrico Laurel Schultz, otroci whine zaradi zelo preprostega razloga. Deluje. “Whiting dobi pozornost staršev”, pravi Schultz. “Visok kreten je učinkovit, ker se staršu ne more udeležiti tega.

Schultz pojasnjuje, da to ni zavestna strategija otrok, temveč učenje – in starši pogosto igrajo vlogo. Če otrok zahteva nekaj v vljuden način in se starš od prvega ali drugega odziva ne odzove, bo otrok povečal glasnost. Majhen otrok lahko kroži ali celo vrže bijesnost. Toda starejši otrok, ki ima več samokontrole, najverjetneje ugrizne.

Da bi se izognili jokanju, Schultz svetuje staršem, naj ne čakajo, dokler otroci ne stiskajo, da bi jih priznali. “Pomembno je, da odgovorite na to prvo ponudbo za pozornost, če lahko,” pravi. »Če ste na telefonu ali v sredini pogovora, vzpostavite stik z očmi z otrokom in prst pomičite, zato ona ve, da boste z njo v eni minuti. Nato pozorno upoštevajte otroka, takoj ko ste lahko to vljudno storijo.

Pedagoški in razvojni psiholog Becky Bailey pravi, da se morajo starši globoko vdihniti in se spomniti, da se otrok ne poskuša razdražiti. Otrok dejansko prosi za pomoč.

Odgovorite z izjavami I, “pravi Bailey,” in oblikujte način, kako želite otrok govoriti. Recite nekaj takega: »Ne všeč mi je, ko kitaš. Če hočeš kozarec mleka, reci takole. « Nato oblikujte natančne besede in ton, ki jih želite uporabiti.

Če vaš otrok še vedno grize in ste prepričani, da ni od bolečine ali bolezni, Bailey predlaga, da pogledate dlje, kot bi se dogajalo, da bi določili večje sporočilo, ki ga prenaša. “Vprašajte se:” Ali sem bil bolj zaposlen kot ponavadi? Ali se je spremenilo rutino mojega otroka? Ali je nekdo iz več razlogov potreboval več pozornosti? ” Pogosto jokanje je znak, da je čas, da se znova povežete z otrokom. ”

Če želite to storiti, svetuje, da nekaj časa posvetite branju, kuhanju obroka ali početi še nekaj drugega, kar ima otroka. “Nekaj ​​minut, ki se povezujejo z vašim otrokom enkrat ali dvakrat dnevno, lahko ogromno razlikujejo za družine, ki se ukvarjajo s težavnimi vedenjem”, pravi Bailey.

VIRI

Anne Crawford, starš.

Laurel Schultz, MD, pedijatar v zasebni praksi v San Franciscu, Kalifornija.

Becky Bailey, doktorat, razvojni psiholog in pedagog.

Pomoč za Eczem vašega otroka; Kako je ADHD vpliva na vaše življenje; Pomoč za težave s težavami pri otrocih

Dejstva: Oralno zdravje otrok; Screenin za otroško vizijo; 9 presenetljivih razlogov za več spanja