če insulin ni dovolj za visok krvni sladkor: vadba, prehrana, diabetes medicine in še več

Michael Dansinger, M; 24. januarja 2016

Če uporabljate insulin za sladkorno bolezen, lahko še vedno pride do nihanj v krvnem sladkorju enkrat. Kaj pa, če ne bodo padle, tudi z insulinom?

Ne skrbi. To ni edini način, da se vaše stanje pod nadzorom. Prav tako lahko pomagajo zdrave navade in zdravljenje sladkorne bolezni.

Nekateri izmed najboljših načinov za preprečevanje visokega krvnega sladkorja so stare šole

Vaja. Ko to storite redno, je to, da dodate drugo zdravilo v vašo oskrbo. Inzulin poskrbi za boljše delo in odstranjuje sladkor ali glukozo iz vaše krvi.

Prav tako vam pomaga pri izgubi teže, kar lahko zmanjša sladkor v krvi. Poskusite vsaj do 30 minut zmerne telesne vadbe, tudi če začnete s samo 5 minutami. Najprej se pogovorite s svojim timom za nego sladkorne bolezni, kako varno delati.

Jej v redu. Zdrava prehrana ohranja krvni sladkor v varnem območju. To je najpomembnejši način, s katerim vam lahko pomagate, če imate prekomerno telesno težo. Delo z registriranim dietetikom ali certificiranim diabetičnim vzgojiteljem, da se naučite o najboljši hrani za jedo in kako pripraviti obrok načrt, ki deluje za vaš življenjski slog.

Zdravila za hujšanje so še ena možnost, ki jo lahko upoštevate, če boste potrebovali tanjše. Pogovorite se s svojim zdravnikom o tem, katere so morda dobra izbira za vas.

Sprostite se. Stres blokira vaše telo od sproščanja insulina, in to omogoča, da se glukoza poveča v vaši krvi. Če ste dlje časa poudarjeni, bodo vaše vrednosti sladkorja še naprej gradile. Redna vadba in sprostitvene tehnike – kot so joga, meditacija, tai chi in dihalne vaje – lahko pomagajo.

Če insulin, ki ga jemljete, ni dovolj za znižanje sladkorja v krvi, lahko zdravnik spremeni, koliko zdravila jemljete in kako ga vzamete. Na primer, on vas bo morda prosil

Enkrat dnevno dolgotrajni insulin za odrasle s sladkorno boleznijo tipa 1 in tipa 2

Toujeo ®, dokazano

Ne uporabljajte zdravila Toujeo ®, če imate nizek krvni sladkor ali če ste alergični na insulin ali katerokoli sestavino zdravila Toujeo®.

Kaj je Toujeo ®? (injiciranje insulina glargin) 300 enot / ml

Predpis Toujeo ® je dolgodelujoči insulin, ki se uporablja za uravnavanje krvnega sladkorja pri odraslih z diabetesom mellitusom.

Pomembne varnostne informacije za Toujeo ® (insulin glargin injekcija) 300 enot / ml

Ne uporabljajte zdravila Toujeo ®, če imate nizek krvni sladkor ali če ste alergični na insulin ali katerokoli sestavino zdravila Toujeo®.

NE ponovite uporabe igel ali deleža injekcijskih peresnikov, tudi če ste iglo spremenili.

Povečajte odmerek; Vzemite hitro delujočo vrsto pred obroki, da bi pomagali pri gugalnicah v krvnem sladkorju po jedenju; Za dolgotrajnejšo kontrolo sladkorja v krvi uporabite dolgotrajno zdravilo enkrat ali dvakrat dnevno; Uporabite insulinsko črpalko, ki vam lahko olajša ravnanje s krvnim sladkorjem.

Pred začetkom uporabe zdravila Toujeo ® povejte svojemu zdravniku o vseh zdravstvenih težavah, tudi če imate težave z jetri ali ledvicami, če ste noseči ali nameravate zanositi ali če dojite ali nameravate dojiti.

Srčno popuščanje se lahko pojavi, če jemljete inzulin skupaj z določenimi zdravili, imenovanimi TZD; (liaziazidinediones), tudi če niste imeli srčnega popuščanja ali drugih težav s srcem. Če že imate srčno popuščanje, utegne poslabšati med jemanjem TZD-jev s Toujeo®. Če imate novo ali poslabšanje srčnega popuščanja, bo vaš zdravnik s TZD in Toujeo ® morda moral spremeniti ali ustaviti vaš zdravnik. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne nove ali poslabšale simptome srčnega popuščanja, vključno z

Povejte svojemu zdravniku o vseh zdravilih, ki jih jemljete, vključno z zdravili brez recepta, vitamini in dodatki, vključno z zeliščnimi dodatki.

Zdravilo Toujeo ® je treba jemati hkrati enkrat na dan. Preverite raven sladkorja v krvi vsak dan ob uporabi insulina, vključno z Toujeo®. Ne spreminjajte svojega odmerka ali tipa insulina, ne da bi se pogovorili s svojim zdravnikom. Pred vsako injekcijo preverite, ali imate pravi insulin. Vaš odmerek zdravila Toujeo® se lahko razlikuje od drugih insulinov, ki ste jih vzeli. Vsako spremembo insulina je treba opraviti previdno in samo pod zdravniškim nadzorom.

Ne uporabljajte zdravila Toujeo ® z nobenim drugim insulinom ali raztopino. Ne bo delovala tako, kot bi bilo, in lahko izgubite kontrolo sladkorja v krvi, kar bi lahko bilo resno. Uporabite Toujeo ® samo, če je raztopina jasna in brezbarvna, brez vidnih delcev.

Med uporabo Toujeo ® ne vozite in ne upravljajte težkih strojev, dokler ne veste, kako vpliva na vas Toujeo ®. Ne pijte alkohola in ne uporabljajte drugih zdravil, ki vsebujejo alkohol.

Najpogostejši neželeni učinek kateregakoli insulina, vključno s Toujeo®, je nizek krvni sladkor (hipoglikemija), ki je lahko resen in je lahko smrtno nevarna. Huda hipoglikemija lahko škoduje srcu ali možganom. Simptomi resnega nizkega krvnega sladkorja lahko vključujejo tresenje, potenje, hiter srčni utrip in zamegljen vid.

Toujeo ® lahko povzroči resne neželene učinke, ki lahko povzročijo smrt, kot so hude alergijske reakcije. Takoj poiščite zdravniško pomoč, če imate

Toujeo ® ima lahko dodatne neželene učinke, vključno z oteklino, povečanjem telesne mase, nizkim kalijem in reakcijami na mestu injiciranja, ki lahko vključujejo spremembo maščobnega tkiva, zgostitev kože, rdečino, oteklino in srbenje.

Toujeo ® SoloStar ® je napolnjen injekcijski peresnik za enkratno uporabo. Pogovorite se s svojim zdravnikom o pravilni tehniki injiciranja in sledite navodilom v Navodilih za uporabo, ki je priložena peresniku.

Zdravstvene informacije, ki jih vsebuje, so na voljo samo za splošne izobraževalne namene. Vaš zdravstveni delavec je edini najboljši vir informacij o vašem zdravju. Če imate kakršna koli vprašanja o vašem zdravju ali zdravljenju, se obrnite na svojega zdravstvenega delavca.

US.GLT.15.07.034