kakšni visoki trigliceridi vam lahko pomagajo

Če so ravni trigliceridov previsoke, morda nimate simptomov. To je “tiha” težava z velikimi posledicami, kot je štirikratno povečanje verjetnosti, da bi imeli srčni napad ali možgansko kap.

Preprost krvni test je vse, kar potrebujete za preverjanje ravni trigliceridov. Če so previsoke, jih lahko podrejete pod nadzorom, pogosto s spreminjanjem dnevnih navad.

Morda ste slišali, da je vaja eden izmed najboljših načinov za znižanje holesterola. Toda kako deluje? In kakšna vrsta vadbe je najučinkovitejša?

Če že veste, da so ravni trigliceridov previsoke, lahko dejanja, ki jih jemljete, celo rešijo vaše življenje.

Ob visokih trigliceridih bi lahko bil znak, da postanete insulini, kar pomeni, da telo ne uporablja insulina (hormona, ki uravnava krvni sladkor) pravilno.

Kadar insulin ne opravlja svoje naloge, glukoza ne more priti v vaše celice. S tem se dvigne raven sladkorja v krvi, kar lahko privede do pre-diabetesa in sčasoma diabetesa tipa 2.

Ob diabetesu imate veliko bolj verjetno, da imate srčni napad in druge težave s srcem, poleg tveganja za vaše visoke trigliceride.

Nezdravljeni diabetes je velika nevarnost za zdravje. Če želite dobro upravljati, boste morda morali slediti vsem, kar jeste, preizkusite sladkor v krvi, vadite, izgubite dodatno težo, vzemite zdravilo po navodilih in nadaljujte z zdravniškimi sestanki.

Mnogi ljudje ne vedo, da imajo diabetes. Vaš zdravnik mora preveriti, ali ga imate, in če je tako, pomagajte pri obvladovanju diabetesa in trigliceridov.

Visoka koncentracija trigliceridov je lahko znak, da imate bolezen maščobnih jeter. Slabe prehranjevalne navade privedejo ne le do visoke vsebnosti maščob v krvnem obtoku (trigliceridov), temveč tudi pri povečanem shranjevanju maščob po celem telesu, tudi v jetrih. Povišanja vrednosti jetrnih funkcij (kot so ALT in AST) lahko kažejo, da je prisotna maščobna jetra. Maščobna jetra ponavadi ne povzročajo simptomov, če pa se ne spremenijo, lahko maščobna jetra povzročijo trajno poškodbo jeter in cirozo.

Če so vaše ravni trigliceridov “zelo visoke” – nad 500 mg / dl – bolj verjetno imate vnetje v trebušni slinavki.

Vnetje trebušne slinavke (stanje, ki ga zdravniki imenujejo pankreatitis) lahko povzroči trajno poškodbo tkiva. Simptomi lahko vključujejo trebušne bolečine, ki so lahko hude.

Najdete nasvete in trike ter najnovejše novice in raziskave o holesterolu.

Vaša stopnja je trenutno

Čestitke! Vaša skupna raven holesterola je v želenem obsegu in vaša raven “slabega” LDL holesterola je optimalna.

Čestitke! Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju in vaša raven “slabega” LDL holesterola je skoraj optimalna.

Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola zelo visoka. Če vaš LDL gredo višje, lahko vaša skupna raven holesterola postane Borderline High. Razmislite o zmanjšanju količine hrane, ki jo jeste z nasičenimi maščobami in povečanju fizične aktivnosti. Če dobite več vadbe, se lahko raven vašega “dobrega” HDL holesterola poveča, kar bi lahko pripomoglo tudi k ohranjanju ravni LDL in celotnega holesterola.

Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola visoka. To lahko pomeni, da je vaša raven lipoproteina visoke gostote (HDL) ali “dobrega” holesterola prenizka. Najbolje je imeti visoko raven “dobrega” HDL in nizko stopnjo “slabega” LDL. HDL pomaga obdržati vaš nivo LDL. Vprašajte svojega zdravnika za raven HDL. Če je vaš HDL nizek, ga lahko poveča telesna aktivnost, kar lahko pomaga zmanjšati raven LDL.

Vaša skupna raven holesterola je v želenem območju, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola zelo velika. To lahko pomeni, da je vaša raven lipoproteina visoke gostote (HDL) ali “dobrega” holesterola prenizka. Najbolje je, da imate visoko raven “dobrega” HDL in nizko raven “slabega” LDL, ker HDL pomaga ohranjati vaš nivo LDL. Vprašajte svojega zdravnika za raven HDL. Če je vaš HDL nizek, ga lahko poveča telesna aktivnost, kar lahko pomaga zmanjšati raven LDL.

Vaša skupna raven holesterola je Borderline High, vendar na srečo je vaša raven “slabega” LDL holesterola optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli druge nemerjene povečave LDL podobnih delcev, ki lahko povečajo bolezen srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Vaša skupna raven holesterola je Borderline High, na srečo pa je vaša raven “slabega” LDL holesterola skoraj optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli druge nemerjene povečave LDL podobnih delcev, ki lahko povečajo bolezen srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Skupna raven holesterola je Borderline High. Tudi vaša raven “slabega” LDL holesterola je Borderline High. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Skupna raven holesterola je Borderline High. Vaša stopnja “slabega” LDL holesterola je visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Skupna raven holesterola je Borderline High. Toda vaša raven “slabega” LDL holesterola je zelo visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Vaš skupni holesterol je visok, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli povišane sekundarne lipide, kot so delci, ki niso HDL, ki povečujejo tveganje za nastanek bolezni srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Vaš skupni holesterol je visok, vendar je vaša raven “slabega” LDL holesterola skoraj optimalna. To lahko pomeni, da imate visoko stopnjo lipoproteina visoke gostote ali “dobrega” HDL holesterola, ki ščiti pred boleznijo srca. Ali pa bi lahko imeli povišane sekundarne lipide, kot so delci, ki niso HDL, ki povečujejo tveganje za nastanek bolezni srca. Tudi vaša LDL ravni bi bila lahko optimalna, če jemljete zdravilo statin. Prosimo, preverite pri vašem zdravniku, da dobite celoten lipidni profil in preverite, ali boste morda potrebovali dodatno zdravljenje. V tem času poiščite več informacij o Zdravstvenem centru za holesterol.

Skupna raven holesterola je visoka. Vaša stopnja “slabega” LDL holesterola je Borderline High. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih!

Skupna raven holesterola je visoka. Tudi vaša raven “slabega” LDL holesterola je visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih! Če se borite za zmanjšanje celotnega holesterola in ravni LDL holesterola, vam lahko zdravnik predpiše zdravila, kot so statini. Po navodilih za zdravljenje, prehrano in vadbo bi morali izboljšati.

Vaša skupna raven holesterola je visoka, vaša stopnja “slabega” LDL holesterola pa je zelo visoka. Delo za zmanjšanje skupnega holesterola zmanjša raven holesterola LDL. To lahko storite tako, da vadite več in jedite manj hrane z nasičenimi maščobami. Preverite oznake na živilih! Če se borite za zmanjšanje celotnega holesterola in ravni LDL holesterola, vam lahko zdravnik predpisuje statine ali druga zdravila za zniževanje holesterola.

Boste našli nasvete in trike, kot tudi najnovejše novice in raziskave o holesterolu.