naftin-mp aktualen

Terapevtski razred: protiglivični

Uporablja se za Naftin-MP

Kemijski razred: Allylamine

Naftifin se uporablja za zdravljenje

To zdravilo je na voljo z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustreznih študij o starostnem odnosu na učinke naftifinske topične pri otrocih, mlajših od 12 let, niso izvedli. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

V geriatrični populaciji niso bile izvedene ustrezne študije o razmerju med starostjo in učinki kreme nafifina 2%. Vendar do danes niso dokumentirani nobeni geriatrično specifični problemi.

Pred uporabo zdravila Naftin-MP

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale geriatričnih specifičnih težav, ki bi omejile uporabnost 2% gela naftifina pri starejših.

Podatkov o starosti glede učinkov nafte 1% kreme nafte in naftifina 1% na geriatrične bolnike ni na voljo.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo naftifin. To morda ni specifično za Naftin-MP. Prosimo, pozorno preberite.

Zelo pomembno je, da to zdravilo uporabljate samo v skladu z navodili vašega zdravnika. Ne uporabljajte več tega, ga ne uporabljajte pogosteje in ga ne uporabljajte dlje, kot je naročil vaš zdravnik. To lahko povzroči neželene stranske učinke ali draženje kože.

To zdravilo je namenjeno uporabi samo na koži. Ne priti v oči, nos, usta ali vagino. Ne uporabljajte ga na površinah kože, ki imajo kosi ali ostružke. Če pride do teh območij, takoj izperite.

Uporabiti

Če želite popolnoma olajšati okužbo kože, še naprej uporabljajte to zdravilo za celoten čas zdravljenja. Če ste prenehali uporabljati to zdravilo prezgodaj, se lahko simptomi vrnejo. Ne zamudite nobenih odmerkov.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga čimprej uporabite. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Pomembno je, da vaš zdravnik preveri svoj napredek na rednih obiskih. To bo vašemu zdravniku omogočilo, da ugotovi, ali zdravilo pravilno deluje in preveri morebitne težave ali neželene učinke, ki jih lahko povzroči to zdravilo.

Pravilna uporaba naftifina

Če se vaša koža ne izboljša v 4 tednih ali če se poslabša, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate kožni izpuščaj, pekoč občutek, pekoč občutek, otekanje ali draženje kože.

Ne uporabljajte tega zdravila za težave s kožo, ki jih vaš zdravnik ni preveril.

Če imate kakršna koli vprašanja o tem, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Previdnostni ukrepi Med uporabo zdravila Naftin-MP

Razpoložljivost Rx na recept

Nosečnost Kategorija B Ni dokazano tveganje pri ljudeh

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Tinea pedis klotrimazol topik, topik ketokonazola, terbinafinski topik, lotrison, lamisil, topik miconazola, griseofulvin

Tinea Corporis klotrimazol topikalni, ketokonazol topikalni, terbinafin, lotrison, lamisil, topik mikonazola, griseofulvin

Naftin-MP neželeni učinki

Naftin-MP (naftifinsko topično)

Tinea Cruris klotrimazol topik, topik ketokonazola, terbinafinski topik, lotrison, lamisil, topik miconazola, griseofulvin

 ali pa se pridružite skupini za podporo Naftin-MP, da se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese.