Zeasorb-af je aktualen

Terapevtski razred: protiglivični

Uporablja se za zdravilo Zeasorb-AF

Kemijski razred: Imidazol

Nekateri od teh pripravkov so lahko na voljo brez recepta.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Čeprav ni specifičnih informacij, ki bi primerjale uporabo lokalnega mikonazola pri otrocih, ki se uporabljajo pri drugih starostnih skupinah, od tega zdravila pričakujemo, da ne bodo povzročili različnih neželenih učinkov ali težav pri otrocih, kot pri odraslih.

Veliko zdravil ni posebej preučevalo pri starejših. Zato morda ne bo znano, ali delajo popolnoma enako kot pri mlajših odraslih. Čeprav ni specifičnih podatkov, ki bi primerjali uporabo lokalnega mikonazola pri starejših pri uporabi v drugih starostnih skupinah, od tega zdravila pričakujemo, da ne bodo povzročili različnih neželenih učinkov ali težav pri starejših kot pri mlajših odraslih.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Pred uporabo zdravila Zeasorb-AF

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo mikonazol. Ne sme biti specifično za zdravilo Zeasorb-AF. Prosimo, pozorno preberite.

Zdravilo shranjujte stran od oči.

Nanesite dovolj mikonazola, da pokrijete prizadeto območje in nežno preganjajte.

Za uporabo aerosolnega praška v obliki mikonazola

Za uporabo aerosolne raztopine mikkonazola

Za uporabo praškaste oblike mikonazola

Če se zdravilo Miconazole uporablja za zdravljenje nekaterih vrst okužb glivic na koži, ne smejo uporabljati okluzivnega preliva (neprepustno zajetje, kot je kuhinjska plastična folija). To lahko povzroči draženje kože. Ne uporabljajte okluzivnega preliva nad tem zdravilom, razen če vas zdravnik ne naroči.

Če želite popolnoma razčistiti okužbo, še naprej uporabljajte to zdravilo za celoten čas zdravljenja, tudi če se vaše stanje izboljša. Ne zamudite nobenih odmerkov.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga čimprej uporabite. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Kanister shranjujte pri sobni temperaturi, stran od toplote in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte. Ne shranjujte tega zdravila v avtu, kjer bi lahko bili izpostavljeni skrajni vročini ali mrazu. Ne vdirajte lukenj v posodo ali ga vržite v ogenj, tudi če je posoda prazna.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Če se vaša koža ne izboljša v 4 tednih ali če se poslabša, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Ustrezna uporaba mikonazola

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx / OTC Rx in / ali OTC

Kategorija nosečnosti N Ni razvrščen

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Previdnostni ukrepi pri uporabi zdravila Zeasorb-AF

Kožni kandididi nistatin topikalni, topik, clotrimazol, topikalni ketokonazol, terbinafin, Lamisil, topik mikonazola

Tinea Corporis klotrimazol topikalni, ketokonazol topični, terbinafin, Lotrizon, Lamisil

Tinea Cruris klotrimazol topik, topik ketokonazola, terbinafinski topik, lotrizon, lamisil

Tinea Pedis klotrimazol topik, lokalno ketokonazol, terbinafinski topik, lotrizon, lamisil

Neželeni učinki zdravila Zeasorb-AF

Zeasorb-AF (topikalni mikonazol)