vaš otrok pregled oči

Strokovnjaki imajo različna mnenja o pregledu vida in očesnih izpitih za otroke. Pogovorite se s svojim zdravnikom, da boste videli, kaj je prav za vas.

Ustvarite čas, da sedite in razložite, kaj se bo zgodilo med otrokovim očesnim izpitom. Prepričajte se, da vaš otrok ve, da bo od njega zahteval, da pogleda in identificira predmete za očesnega zdravnika. To so lahko slike, črke ali oblike svetlobe na steni. Pojasnite tudi, da bi lahko zdravnik z očmi postavil kapljice v oči ali oči, vendar ne bo bolelo. Kožne kapljice se lahko malo zbadijo, vendar le za trenutek. Bodite odkriti z otrokom in sodelujte s svojim zdravnikom, da boste pomirili svojega otroka.

V prvem letu življenja bo vaš zdravnik preveril kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem, amblyopijo, sposobnost gibanja oči, pravilno poravnavo oči, kako se oko odziva na spremembe v svetlobi in temi ter pri vseh splošnih težavah z očmi. Če pediater ali družinski zdravnik sumi na problem z očmi, se otrok običajno prikaže na pediatričnega očesnega zdravnika. Zgodnja diagnoza otroške očesne bolezni je ključnega pomena za učinkovito zdravljenje.

Pri otrocih, starih od 3 do 5 let, bo zdravnik z očmi opravil fizični pregled oči in opravljal preglede vida z uporabo diagnostičnih testov, slik, črk ali igre “tumbling E”, ki preizkuša otrokovo ostrino vida, ali sposobnost videti obliko in podrobnost predmetov. “Tumbling E igra”, imenovana tudi Random E’s Visual Acuity Test, je koristna pri določanju vida otrok, ki še ne morejo brati. Otrok je pozvan, naj opredeli smer, da se črka “E” odpre, tako da drži tri ali štiri prste, da posnema črko “E.” Ta test lahko opravite doma pred imenovanjem.

Če je vaš otrok malo starejši, mu lahko zahteva, da identificira slike, kot so letalo, hiša, rac ali roka. Popravljanje slabe ostrine vida je zelo pomembno pri razvoju otrokovega vida.

Amblyopia ali “lenobno oko” je izguba sposobnosti enega očesa, da bi videli podrobnosti. Amblyopia je reverzibilna, če jo odkrijemo zgodaj. Zdravljenje vključuje obliž z boljšim vidom ali zameglitev vida z atropinskimi kapljicami. Amblyopia je najpogostejši vzrok za težave s vidom pri otrocih.

IZVOR; Vizija spletnega mesta Sveta Amerike: “dojenčki, predšolska vzgoja, šolska doba; vsa spletna stran O viziji:” vizualni razvoj vašega dojenčka; Spletna stran Baby Center “” Pregledi oči za dojenčke; Spletna stran National Eye Institute: “Iskanje strokovnjakov za nego oči”, spletno mesto Prevent Blindness America: “Vzamem otroka do očesnega zdravnika; Akademija za pediatrijo: “Pregled oči in pregled vida pri dojenčkih, otrocih in mladih odraslih.