xerese

Terapevtski razred: Protivirusni

Uporablja se za Xerese

Farmakološki razred: zaviralec virusne DNA polimeraze

Kemijski razred: analogni gvanozinski nukleozid

To zdravilo je na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije o razmerju med starostjo in učinki aciklovirja in hidrokortizonske topične kombinacije pri otrocih, mlajših od 6 let, niso bile izvedene. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

Čeprav v geriatrični populaciji ni bilo izvedenih ustreznih študij o starosti glede na učinek aciklovirja in hidrokortizona v lokalni populaciji, doslej niso bili dokumentirani nobeni geriatrično specifični problemi.

Pred uporabo Xerese

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

To zdravilo uporabljajte le, če vam bo zdravnik priporočil, da bo vaše stanje čim bolj ugodno. Ne uporabljajte več tega, ga ne uporabljajte pogosteje in ga ne uporabljajte dlje, kot je naročil vaš zdravnik.

To zdravilo je opremljeno s pacientovim informacijskim vložkom. Previdno preberite in sledite navodilom. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom.

To zdravilo je namenjeno samo za hladne rane na ustnicah in okoli ust. Ne priti v oči, v usta ali nos ali na spolovilo. Če krema na teh območjih pride, takoj izperite z vodo.

Da bi pomagali razčistiti okužbo s herpesom, še naprej uporabljajte to zdravilo za celoten čas zdravljenja, čeprav se po nekaj dnevih simptomi začnejo počistiti. Ne zamudite nobenih odmerkov.

Uporabiti

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga čimprej uporabite. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Zelo pomembno je, da zdravnik preveri vaš napredek po uporabi tega zdravila in preveri, ali zdravilo pravilno deluje.

Če se vaši simptomi ne izboljšajo v 2 tednih ali če postanejo slabši, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Pravilna uporaba Xerese

Ne uporabljajte kozmetičnih sredstev ali drugih izdelkov za nego kože (npr. Ličila, sončni zaslon, balzam za ustnice) na obdelani površini.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx na recept

Nosečnost Kategorija B Ni dokazano tveganje pri ljudeh

Previdnost pri uporabi Xerese

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Cold Sores Acyclovir, Valtrex, valaciklovir, Famvir, famciklovir, tetracaine topical, Denavir, benzokainna topikalna, Zovirax Cream, Zovirax mazilo, Orabaza, topik penciklovirja, benzil alkohol topično, Benzo-Jel, Kank-a, Sitavig, lokalni anestetski gel Super Dent

 ali pa se pridružite Xerese skupini za podporo, da se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese.

Xerese neželeni učinki

Xerese (topik o aciklovirju / hidrokortizonu)