zakaj pozabim na stvari? ali je alzheimerjevo ali običajno staranje?

Ko postanete starejši, je verjetno, da boste včasih pozabili na besedo, kjer ste zapustili ključe avtomobila ali ime sosedov, na katerega ste naleteli na trgu.

Importan; Možno je, da glavni naslov poročila Alzheimerjeva bolezen ni ime, ki ste ga pričakovali. Prosimo, preverite seznam sinonimi, da poiščete nadomestno ime (-e) in enote (-e) motenj, ki jih zajema to poročilo.

To lahko pomaga

Ker je izguba spomina tudi simptom Alzheimerjeve bolezni, morda boste morda zaskrbljeni, da so te napake znak za nekaj resnejšega. Alzheimerjeva bolezen, ki prizadene približno 5 milijonov ljudi na svetu, večina od njih je več kot 65 let, je nepovratna.

V večini primerov ni razloga za skrb. Samo zato, ker izgubite ključe ali pozabite na nekoga drugega imena, ne pomeni, da imate Alzheimerjevo bolezen. Zaradi normalnega procesa staranja bi lahko izgubili izgubo spomina.

Pogoji, ki prispevajo k izgubi spomin, vključujejo

Eden simptom resnejše izgube spomina je, da se ne zavedate, da obstaja težava. Družinski člani se morda zdijo bolj zaskrbljeni, kot ste. Če se vaši najbližji pogovarjajo o svojem spominu, se posvetujte z njimi in se posvetujte z zdravnikom.

Tukaj je kontrolni seznam za to, kar je normalno, skupaj z razlogi za zaskrbljenost.

Normalno: pozabljate dnevne sestanke, vendar pozabite pozneje; Vzrok za zaskrbljenost: za podrobnosti sprašujete prijatelje in družino, ali pa jih potrebujete za opravljanje nalog, ki ste jih uporabili sami.

Normalno: naredite napako, ki uravnoveša vašo čekovno knjigo; Vzrok za zaskrbljenost: Imate težave pri načrtovanju ali reševanju težav, ki so bile enostavne. Težko je narediti stvari, ki vključujejo številke, kot sledijo receptu ali plačujejo mesečne račune; Normalno: potrebujete pomoč nekoč z nastavitvami mikrovalovne pečice ali daljinskim upravljalnikom televizorja; Vzrok za zaskrbljenost: peči ne morete delati ali voziti na znano mesto.

Napišite si note; Ključi postavite na isti kraj vsak dan; Igrajte besedne igre ali naredite križanke.