žebelj na nogi – pregled tem

Uničevanje gležnjev (onihofagija) je običajna navada za razbremenitev stresa. Lahko ugriznete svoje žeblje v času stresa ali navdušenja ali v času dolgčas ali neaktivnosti. Lahko je tudi učno vedenje članov družine. Nail-grizenje je najpogostejša od tipičnih “živčnih navad”, ki vključujejo sesanje palčk, izbiranje nosu, vlaženje las ali vlečenje, zob-zobčanje in pobiranje na koži.

Ta neprofitna organizacija je namenjena zagovarjanju in izobraževanju o anksioznih motnjah. Ta povezava vas bo pripeljala do svoje spletne strani; Anksioznost in Depresija Združenje Amerike

Nail-biting vključuje grizenje kožiceka in mehkih tkiv, ki obdajajo žebelj, pa tudi grize samega nohta.

Ljudje vseh starosti ugrizajo nohte.

Pri drugih telesnih ponavljajočih se obnašanjih (BFRB), npr.

Nekaj ​​ukrepov za zdravljenje vam lahko pomaga prenehati z griči. Nekateri se osredotočajo na spremembe v vedenju in nekateri se osredotočajo na fizične ovire za grizenje nohtov.

Otroci lahko pogosteje ugrizejo nohte, ko imajo težave v šoli ali s prijatelji. Pogovorite se s svojim otrokom ali njegovim učiteljem o novem stresu v šoli. Otroci so bolj verjetno, da ne bodo grize nohtov, ko bodo razumeli, kaj bi to lahko sprožilo. Prav tako je pomembno, da vaš otrok pomaga izbrati metodo zdravljenja, da lahko zdravljenje uspešno zdravi.

nov elektronski naslov za diagnosticiranje, zdravljenje in življenje z motnjo prehranjevanja

Približno polovica vseh otrok, starih od 10 do 18 let, ugrize svoje nohte. Natezno grizenje se pojavi najpogosteje med puberteto; Nekateri mlajši odrasli, starniki od 18 do 22 let, ugriznejo svoje nohte; Le majhno število drugih odraslih grize svoje nohte. Večina ljudi preneha grize svoje žeblje sami po starosti 30 let; Fantje grizejo nohte pogosteje kot deklice po starosti 10 let.

Naj bodo nohti obrezane in vložene. Skrb za nohte lahko pripomore k zmanjšanju navadne bolečine in vam spodbuja, da ohranjate svoje nohte privlačne; Redno uporabljajte manikuro ali uporabljajte laka za nohte. Moški lahko uporabljajo jasen lak. Če nosite umetne nohte, vas morda ne bodo grizli nohtov in jih zaščitili, ko bodo rasle; Preizkusite metode za obvladovanje stresa, če ugriznete nohte, ker ste zaskrbljeni ali stresni; Na nohtih namastite laka za izboljšanje grenkega okusa, kot je CONTROL-IT ali Thum. Grozni okus vas opomni, da prenehate vsakič, ko začnete ugrizati nohte; Poskusite zamenjati drugo dejavnost, na primer risanje ali pisanje ali stiskanje kroglic za napetost ali Silly Putty, ko boste našli grize svojih nohtov. Če vodite zapis o grize žebljev, se boste bolje zavedali časa, ko ugriznete nohte in lahko ustavite navado; Nosite rokavice, lepilne zavoje ali barvne nalepke, kadar koli je to mogoče, da vas opomni, da ne ugriznete nohtov; Snemite gumijasto trakico na notranji strani zapestja, ko začnete ugrizati nohte, tako da imate negativen fizični odziv na grize.