kaj povzroča drisko?

 vsebino arhivskega gradiva po dveh letih, da bi našim bralcem lahko zlahka našli najbolj pravočasno vsebino; Če želite najti najnovejše informacije, v polje za iskanje vnesite zanimivo temo.

Driska je neprijetno, neprijetna in se zgodi skoraj vsem. Med vsemi prijavljenimi boleznimi v ZDA je driska druga najpogostejša. Povprečna odrasla oseba ima drisko štirikrat na leto. Otroci običajno imajo sedem do 15 primerov diareje do dopolnjenega petega leta.

Vsakodnevne stvari, kot so hrana, zdravila ali stres, lahko povzročijo drisko. Vendar pa lahko driska včasih signalizira osnovno zdravstveno stanje. Če driska teče za stranišče, preberite, če želite izvedeti nekaj skupnih sprožilcev in kako se lahko kos.

Ena največjih nalog za ljudi z eksokrinalno pankreatično insuficienco (EPI) je zagotoviti, da telo dobi pravo količino vitaminov in hranil; Prava prehrana in življenjski navad lahko skupaj z zdravljenjem prinesejo veliko razliko. Prav tako lahko olajšajo simptome, ki prihajajo v stanje, kot sta driska in želodčne bolečine; Če vaše stanje ni resno, so te spremembe morda vse, kar potrebujete za zdravljenje in obvladovanje bolezni.

Bakterije so del vsakdanjega življenja, običajno pa bakterije in ljudje mirno živijo skupaj. Vendar pa lahko nekatere bakterije škodijo vašemu prebavnemu počutju. Ti drobni hrošči najdejo rodovitna plemenska tla v surovem mesu, jajcih, školjkah in nepasteriziranem mleku.

Primeri okužbe s hrano, ki povzročajo drisko, so redki v ZDA, pravi Alexander Rapisarda, MD, specialist za gastroenterologijo in hepatologijo v univerzitetni bolnišnici Robert Wood Johnson v East Brunswicku, NJ On pravi: “Najpogostejši primeri driske, povezani z živili, prihajajo iz hrano, ki ni bila dovolj dobro hlajena ali je bila slaba, preden jo je bolnik pojedel. ”

Da bi zmanjšali tveganje za bakterijo povezano s drisko, kuhajte meso, perutnino in jajca v celoti. Umijte si roke, pripomočke in površine. Hitro ostanite v hladilnici, jih ne pustite pri sobni temperaturi dlje, kot je potrebno.

Ko se odločite, kje želite večerjati, poiščite ocene zdravstvenih oddelkov na spletu ali objavite v restavraciji. Te ocene kažejo na raven čistosti in varnosti hrane v restavraciji.

Nekatere virusne okužbe lahko povzročijo drisko in bruhanje. Ti virusni sevi so zelo nalezljivi in ​​potujejo iz neobdelane roke do neobdelane roke. Skupna pijača, pripomočki in onesnažena hrana prav tako zagotavljajo prehod v vaš nič hudega slutečim željam. Ljudje, ki nimajo več simptomov ali nikoli niso pokazali simptomov, lahko včasih širijo te viruse.

Tako kot pri bakterijah, pranju rok, čistim kuhinjam in zdravemu pameti potrebujete veliko možnosti za ohranjanje virusov pod oblogami. Če vi ali nekdo, ki ga poznate, ima drisko, ne jejte ali pijte iz istih posod. Morda nikoli ne veste, ali je bakterija ali virus povzročilo vašo drisko – simptomi in obdobja inkubacije so pogosto enaki. V obeh primerih se driska in želodčni vznemirjenost običajno izloči iz vašega sistema v dveh do treh dneh.