raziskave z zdravljenjem zika virusa

je na svojem obstoječem protivirusnem presejalnem programu za druge flaviviruse, kot so denge, zahodni Nil, rumena zvišana telesna temperatura in japonski encefalitis, uporabili svoj preizkus, ki bi lahko preiskoval droge za potencialno protivirusno delovanje proti virusu Zika. Do sedaj je bil test uporabljen za vrednotenje več kot 60 protivirusnih spojin za delovanje proti Ziki; Ugotovljeno je bilo, da ima 15 od teh spojin zmerno do visoko aktivnost in se še dodatno ocenjuje. Cilj je razviti protivirusno zdravilo širokega spektra, ki bi ga lahko uporabljali za zdravljenje različnih flavivirusa, vključno z Ziko.

Poleg tega skrbi tudi za pregledovanje knjižnice odobrenih zdravil za morebitno aktivnost proti Ziki. Znanstveniki, ki jih podpirajo ameriški inštituti, so razvili model glodalcev za okužbo z virusom Zika, da bi ocenili obetavne protivirusne spojine. Nadalje, zdravilo podpira prizadevanja za razvoj monoklonskih protiteles, ki lahko nevtralizirajo virus Zika.

Z raziskavami v središču nam je pomagalo izvedeti več o virusu zika, da bi pomagal prizadetim. Nacionalna medicinska knjižnica ponuja vodnik z informacijami o viru zdravja Zika za več informacij o tem, kje so trenutna tveganja in druge raziskovalne pobude po vsem svetu.